تحصیلات تکمیلی در آسیا، ابزار رشد اقتصادی

۳۱ خرداد ۱۳۹۳ | ۱۴:۵۱ کد : ۳۹۳۹ اخبار و رویدادها

آموزش عالی در آسیا طی دهه‌های اخیر شاهد رشد انفجاری بوده و همین امر کشورهای آسیایی را بر آن داشته تا برای پاسخگویی به این رشد، برنامه‌های‌ آموزشی مقطع کارشناسی ارشد را گسترش دهند.

به گزارش پایگاه خبری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی به نقل از ایسنا، میزان ثبت‌نام‌ها در دانشگاه‌ها طی دهه‌های اخیر در سراسر آسیا رشد چشمگیری داشته و از 20 میلیون دانشجو در سال 1980 میلادی به 84 میلیون دانشجو در سال 2011 میلادی رسیده است. برای جوابگویی به این رشد قابل توجه، برنامه‌های آموزشی در مقطع کارشناسی ارشد در دو بعد جذب استاد بیشتر و ارتقای سطح علمی استادان گسترش می‌یابند. توسعه بیشتر مقطع کارشناسی ارشد منتهی به نتایج مثبت خواهد شد. به عنوان مثال در سال 2002 میلادی در فیلیپین تنها 8 درصد از اعضای هیئت‌های علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی مدرک دکتری و 26 درصد دیگر نیز مدرک کارشناسی ارشد داشتند این در حالی است که در سال 2012 میلادی این رقم به ترتیب به 13 درصد و 41 درصد افزایش یافت.

از دید دولت‌ها نیز توسعه دوره کارشناسی ارشد مزایای جانبی و جذاب دیگر دارد. بسیاری از دولت‌ها، دانشگاه‌ها را به عنوان مراکز تحقیقاتی تلقی می‌کنند که قادرند سودآوری اقتصادی بسیاری برای کشور داشته باشند. از آنجا که بیشتر تحقیقات علمی در مقطع کارشناسی ارشد انجام می‌شوند لذا توسعه این مقطع به عنوان ابزاری برای رشد اقتصادی کشورها به حساب می‌آید.

به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی‌ورلدنیوز، بنابر آخرین گزارشی که از سوی یونسکو با موضوع توسعه آموزش در آسیا منتشر شده، شاهد رشد نظام آموزش عالی مالزی و تایلند در مقطع کارشناسی ارشد هستیم. دولت‌های این دو کشور معتقدند سرمایه‌گذاری در آموزش، نیروی کاری تحصیلکرده را تربیت می‌کند و حضور نیروهای متخصص تحصیلکرده با جذب سرمایه‌های خارجی، اقتصاد ملی را توسعه می‌دهد.

پایان خبر