۲۹ آبان ۱۳۹۶ | ۰۹:۳۰ کد : ۱۳۲۸۱ اخبار و رویدادها
برگزاری نشسست تخصصی با عنوان « شکاف بین نسل ها و تأثیر آن بر خانواده » در مجتمع دانشگاهی ولیعصر(عج) واحد تهران مرکزی-آبان ۹۶ به همت اداره دانشجویی و فرهنگی مجتمع دانشگاهی ولیعصر (عج ) واحد تهران مرکزی نشست تخصصی فرهنگی تحت عنوان « شکاف بین نسل ها و تأثیر آن بر خانواده » با حضور جمعی از دانشجویان در روز چهارشنبه مورخ ۲۴/۸/۹۶ برگزار گردید . در این نشست دکتر امیر مظاهری استاد مجتمع دانشگاهی ولیعصر (عج) واحد تهران مرکزی با اشاره به آن که در عصرکنونی تحولات فنی وجمعیتی موجب ایجاد شکاف نسل ها شده است گفت نسل جوان به سادگی گذشته حاضر به پذیرش نقش خویش در گروه‌های اجتماعی و همچنین ارزش‌ها و هنجارهای آن نمی‌شود و آن چه که ما از آن به عنوان شکاف نسل ها یاد می‌کنیم چیزی جز اختلاف عمیق میان ارزش‌ها و نگرش‌ها در نسل‌ جوان کنونی و نسل‌های کهن وتفاوت میان دو نسل از جوانان و کهنسالان نیست و این یکی از خطرات بالقوه‌ای است که استحکام و دوام خانواده‌ها را به ورطه تهدید جدی کشانده است. ایشان در ادامه سخنان خود ضمن توضیح این مطلب که در گذشته جوانان علی‌رغم آموختن ارزش‌ها و نگرش‌های نظام اجتماعی، خود را با جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کردند تطبیق می‌دادند ، بدان معنا که ارتباط جوان در حد رسانه‌هایی مانند تلویزیون و در محدوده‌ای به وسعت شهر محل سکونت بوده است افزود در حالی که جوان امروز با دهکده‌‌ای جهانی روبرو است که در آن واحد می‌تواند با وسایل ارتباط جمعی در تعامل مستقیم و بی‌واسطه با جهان پیرامون خویش قرار بگیرد. در حقیقت این وضعیت به مقایسه کردن خویش با وضعیت افراد همسال منجر می‌گردد و به همین سبب انتظارات و توقعات بی‌جا به شدت رو به فزونی گذاشته و در درازمدت سبب تغییرات گسترده در سبک زندگی افراد می‌گردد.در مواجهه با این شرایط و افزایش تقاضا برای تنوع و رفاه بیشتر، والدین بیشتر وقت خود را در بیرون از منزل صرف می‌کنند؛ کمتر همدیگر را می‌بینند و کمتر با هم صحبت می‌کنند، در چنین وضعیتی که افراد فرصت درک یکدیگر را پیدا نمی‌کنند؛ روابط عاطفی اعضای خانواده رو به سردی واحساس متقابل کاهش می‌یابد و در نهایت منجر به عدم تفاهم افراد می‌شود. وی با تأکید بر آن که والدین در حالی که از فرزندان خود حمایت می‌کنند و به آنان احترام می‌گذارند باید نظارت مناسبی هم بر روی جوانان داشته باشند والدینی که وقت کمتری را برای تربیت فرزندانشان اختصاص می‌دهند در حالی که فرزندان با افزایش سن و بزرگتر شدنشان نیاز فراوانی به برقراری رابطه با والدین خود پیدا می‌کنند و اگر این گونه نباشند نقش گروه‌های همسالان برای آنان پررنگ تر خواهد شد عنوان داشت والدین نیز باید با این فناوری‌ها آشنایی داشته باشند. زیرا تنها در این صورت است که در ارتباط موثر در گروه‌های سنی کودک، والدین می‌توانند به جای گروه‌های همسالان بنشینند و پیروز میدان گردند. هنگامی که‌ گفت‌وگو میان اعضای خانواده بیشتر می‌گرددوالدین خود به تنهایی می‌توانند پی به دنیای ناشناخته فرزند خود ببرند.به همین میزان والدین باید در برنامه‌ریزی‌های خود جایی برای وقت‌گذرانی با فرزندان خود داشته باشند . وی در خاتمه افزود بیش از نیمى از مردان بزهکار با پدران خود ارتباط مناسبى نداشته‌اند، بر این اساس بى‌توجهى پدران در تربیت فرزندان، از عوامل مهم بزهکارى جوانان در آینده است. پدرانى که بین عمل و گفتارشان تفاوت است، پدرانى که فرصت کافى براى ارتباط با فرزندان خود ندارند، الگوى مناسبى براى همانندسازى فرزندان نیستند. با این همه فرزندان در مسیر رشد از افراد بسیارى تأثیر مى‌گیرند که در این میان نقش پدر بسیار پررنگ‌تر و با اهمیت‌تر است. می‌دانیم که دانشگاه و رسانه باید در خدمت این امر باشند. سخنران در انتها به سوالات شرکت کنندگان پاسخ گفت .
برگزاری نشسست تخصصی با عنوان « شکاف بین نسل ها و تأثیر آن بر خانواده »  در مجتمع دانشگاهی ولیعصر(عج) واحد تهران مرکزی-آبان ۹۶