برگزاری محفل انس با قرآن کریم به مناسبت شهادت امام سجاد (ع) در مجتمع پیامبر اعظم (ص) واحد تهران مرکزی-مهر۹۶

۱۵ مهر ۱۳۹۶ | ۱۶:۱۳ کد خبر : ۱۳۰۳۱ اخبار و رویدادها
به همت اداره دانشجویی و فرهنگی مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم (ص) واحد تهران مرکزی به مناسبت شهادت امام سجاد (ع) محفل انس با قرآن کریم با حضور مسئول امور فرهنگی و اجتماعی ، جمعی از کارکنان و دانشجویان در روز سه شنبه مورخ ۱۱/۷/۹۶ برگزار گردید. در این محفل نورانی پس از برگزاری نماز پر فضیلت جماعت ظهر و عصر و مداحی مداح اهل بیت علیهم السلام ، حجت الاسلام والمسلمین محمد اسکندری استاد حوزه و دانشگاه پیرامون « تأملی بر ادعیه صحیفه سجادیه » مطالبی را ارائه نمود . ایشان با اشاره به احادیث گرانقدر پیامبر اسلام که فرمودند: "مثل اهل بیتی کسفینه النوح من رکبها فنجاها و من ترکها هلکها" و نیز این حدیث قدسی که :"ان الحسین علیه السلام مصباح الهدی و سفینه النجاه "به دو کلمه کشتی عنوان نمود که کشتی اول اهل بیت رسول خدا ( ص) مانند کشتی نوح باعث نجات همه کسانی که به آن می پیوندند و بر آن سوار می شوند می شود و هر کسی که بر آن سوار نشود و اهل بیت پیامبر را الگو و امام و پیشوای خود نداند هللاک می گردد و همچنین کشتی نجات امام حسین علیه السلام که امام کشتی نجات است و به دنبال افراد می گردد تا باعث نجات آنان گردد. وی در ادامه سخنان خود به پیامبر اولوالعزم حضرت نوح پیامبر علیه السلام اشاره می نماید که ایشان ۹۵۰ سال مردم را هدایت کرد با وجود آن که مردم آن زمان بسیار با ایشان سرد برخورد می کردند، از جمله این که در هنگام صحبت حضرت نوح (ع ) انگشت بر گوش خود می کردند که سخنان آن بزرگوار را نشنوند و اگر هنگام شب به درب خانه آنها می رفت درب را برروی ایشان باز نمی کردند و از همان پشت درب با او سخن می گفتند. ایشان ضمن تصریح نمودن این موضوع که حضرت نوح (ع) بعد از این همه سال بالاخره به خداوند عرضه داشت که از این مردم هر چه بدنیا می آیند، از پسران و دختران همه فاسد و تبهکار هستند اظهار داشت در این زمان بود که خداوند فرمان ساختن کشتی را می دهد. این کشتی سه طبقه داشت طبقه زیرین از هر حیوان وحشی یک جفت و طبقه وسط از حیوانات اهلی و طبقه اول از یاران وفادار خود سوار نمود و در کل ۸۴ نفر را به کشتی سوار نمود. جز ساکنین این کشتی هر که باقی ماند نابود شد از جمله کنعان پسر نوح که تا لحظه آخر به آن حضرت ایمان نیاورد. از پسران دیگر نوح علیه السلام سه پسر به نامهای « سام » ( که تمام نژاد سفید پوست به نسل ایشان برمی گردد ) و پسر دیگر به نام « هام» ( که تمام نژاد سیاهپوست به ایشان برمی گردد) و پسر دیگر« یافث » که ( تمام نژاد سرخپوست را شامل می شود ) می باشند. کشتی حضرت نوح (ع ) در محل نجف در عراق به گل نشست . ایشان در جواب به این پرسش " آیا ما به این کشتی نجات و یا کشتی اهل بیت رسول خدا (ص) سوار شده ایم ؟ یا چگونه بفهمیم که در این کشتی سوار هستیم یا خیر؟ پاسخ داد باید ببینیم در هر ۲۴ ساعت زندگی چقدر با تعالیم اهل بیت علیهم السلام مانوس هستیم در دامان تعالیم آنها قرارداریم و دستورات آنها را سر لوحه زندگی خود قرار دادیم و دوم اینکه اعتیاد به هیچ گناهی نداشته باشیم و اگر غیر از این است یعنی بر کشتی نجات اهل بیت علیهم السلام سوار نیستیم .ایشان در ادامه صحبت های خود به زندگی امام سجاد علیه السلام به ویژه در ایام شهادت پدر گرامیشان پرداخت که در هنگامه نبرد کربلا ۲۲ ساله ودر بستر بیماری بودند که حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام برای وداع نزد ایشان می روند و به ایشان وصیت می فرماید و از ایشان دو چیز را می خواهند که انجام دهد: ۱- به همه بگویید پدرم مظلومانه وغریبانه به شهادت رسید ۲- به شیعیانم بگویید برای من با صدای بلند گریه کنند . زمانی که امام سجاد (ع) خطبه معروف و بسیار اثر گذار خود را خواند و اشاره کرد که در طول ۲۳ سال مردم شام بر کشته شدن امیرالمؤمنین علی علیه السلام جشن می گرفتند و امام علی (ع) را در نماز و منبر لعن می کردند و برای خود افتخار و ثواب بسیار می دانستند و دیگر آن که همین مردم شام بودند که وقتی اسرا از کوچه های آنها می گذشتند بر آنها سنگ می زدند وحتی پول می دادند که اسرا را از کوچه آنها هم بگذرانند . وی خاطر نشان ساخت خطبه امام زین العابدین چنان تاثیر گذار بود که یزید دستور می دهد هر کس آب می خورد بر قاتلین حسین لعن کند تا مشخص شود او این کار را نکرده است . بعد یزید از امام سجاد (ع) می خواهد که اگر درخواستی دارد بگوید امام سه در خواست را مطرح می فرمایند ( که همه این درخواست های امام با اهداف آگاهی و بیداری مردم صورت گرفت ) و آن درخواست ها این بود که؛ اول امام فرمود : اگر مرا می کشید جوان با حیا و با غیرتی را به دنبال اسرا بفرستید تا آنها را به سلامت به مدینه برسانند و دوم اینکه سرحضرت ابا عبدالله الحسین (ع ) را برای ملحق نمودن به پیکرشریفشان به ایشان برگردانند( که این را یزید نمی پذیرد ) و سومین درخواست ایشان این بود که تمامی لباسهای به غارت رفته را به عنوان سوغات برای اهل مدینه ببرند و به مادر خود حضرت زهرا سلام الله علیها ظلمشان را عرضه بدارند. ایشان در خاتمه سخنان خود دعاهای مختلف صحیفه را برای حاضرین بازگو و اشاره نمود که امام چگونه به همه زوایای زندگی مردم توجه داشتند و از خداوند برای رفع و یا به دست آوردن آن دعا نموده و دعاهای ارزشمندی مانند «چگونه زیستن و این که چه چیزهایی را از خداوند درخواست کنیم » را به مردم آموختند و متذکر شد آن امام همام با بیان دعاهای صحیفه تعالیم دین را تبلیغ نمودند.