برگزاری نشست تخصصی فرهنگی سیری کوتاه بر حماسه ای بزرگ « بازخوانی قیام تاریخ ساز عاشورا » دردانشکده مدیریت واحد تهران مرکزی-مهر۹۶

۱۵ مهر ۱۳۹۶ | ۱۶:۰۱ کد خبر : ۱۳۰۲۹ اخبار و رویدادها
به همت اداره دانشجویی و فرهنگی دانشکده مدیریت واحد تهران مرکزی نشست تخصصی فرهنگی تحت عنوان سیری کوتاه بر حماسه ای بزرگ « بازخوانی قیام تاریخ ساز عاشورا » با حضور جمعی از دانشجویان در روز شنبه مورخ ۱۵/۷/۹۶ برگزار گردید . در این نشست دکتر مهاجر مهدوی راد استاد گروه معارف اسلامی واحد تهران مرکزی پیرامون قیام حسینی مطالبی را ارائه نمود . ایشان با اشاره به آن که عاشورا، قبل از قیام مقدس حسینی (ع)، نام یک روز بود; اما امروز دیگر عاشورا نام یک مقطع زمانی نیست، نام یک فرهنگ است گفت عاشورا امروز دیگر یک حادثه نیست، یک مکتب فکری و یک نظام سیاسی و یک مجموعه فکری، فرهنگی، اخلاقی، سیاسی و جهادی است. احیای عاشورا در فرهنگ تشیع یک عبادت بزرگ و حرکتی حساب شده در جهت نمایش ولایت و برائت امت اسلامی است . عاشورا فریاد دفاع همیشگی از مظلومان و مستضعفان و اعلام جهاد جاوید علیه کفر ، نفاق ، جهل ، استثمار و قلدری است. عاشورا دانشگاه عشق و عرفان و حماسه است. در این دانشگاه انسان می‏آموزد که چگونه به خدا عشق ورزد، چگونه بدون سلاح بجنگد و چگونه در اوج غربت‏ حماسه آزادی بسراید. وی با تأکید بر این که در جریان بازخوانی قیام تاریخ ساز امام حسین (ع)یکی از آموزه های ایشان پاسداری از مکتب اسلام و حرکت در مسیر ارزش های دینی است گفت امام حسین (علیه السلام) در سخت ترین شرایط، به همراه کودکان، همسر و خواهرانش در محاصره دشمن قرار گرفت و خواسته آنها را نپذیرفت و بر اهدافش پافشاری کرد. آن حضرت با این اقدام خود به همگان آموخت که خطرهای تهدید کننده نباید انسان را در رسیدن به اهدافش سست کند. امام حسین (علیه السلام) خطرها را به جان خرید و بدون هراس از دشمنان، در برابر آنها ایستاد و خود و یارانش حماسه ای پایدار و مقاومتی ماندگار از خویش به یادگار گذاشتند. وی ضمن تصریح نمودن این موضوع که در تاریخ انقلاب اسلامی ایران نیز نمونه هایی از رادمردی پاسدارانی می توان یافت که برای دفاع از کیان و کشور خود، فداکاری کردند؛ افرادی که با روحیه شهادت طلبی، انسجام درونی و خلاقیت نظامی، در صحنه دفاع از انقلاب خوش درخشیدند یاد آوری کرد تشابه عملکرد و اهداف پاسداران با سیره عملی امام حسین (علیه السلام) موجب شد روز تولد آن حضرت، «روز پاسدار» نامیده شود. نسل خروشان انقلاب با الهام از پیام امام دریافت باید حرکت حق طلبانه امام حسین (علیه السلام) علیه استبداد و حکومت زور را ادامه دهد و در زمان خود، سیمایی دیگر از یاران با عزت حسین (علیه السلام) ترسیم کند. لذا با ایثار و شهادت، اندیشه خویش را جان داد و بی باکانه به صحنه آمد و خود را از فضای خموش و پرسکون و فریبنده دنیا رهانید و با دست های خالی قیام عاشورا را دگربار زنده و پیام نهضت را در فضای جهان طنین انداز کرد و به ندای ملکوتی امام حسین (علیه السلام) پاسخ مثبت داد.ایشان در ادامه سخنان خود اظهار داشت : برخی علمای اسلامی بر این عقیده اند که مهم ترین انگیزه امام حسین (علیه السلام) از برپایی این قیام، ایجاد حکومت اسلامی بوده است؛ زیرا نظام حکومتی اسلام بر پایه ولایت نهاده شده است. ولایت هم مؤلفه اعتقادی و هم مؤلفه سیاسی است که در خلافت نمود می یابد و حق امامان معصوم (علیهم السلام) است که ستم پیشگان تاریخ آن را غصب کرده اند. امام حسین (علیه السلام) در این باره می فرماید: «پس از آنکه خداوند، پیامبرش را به سوی خویش برد، مردم، حکومت و خلافت را که از آن ما بود، گرفتند. با این حال، ما هیچ نگفتیم تا در جامعه پراکندگی نباشد. این در حالی بود که می دانستیم، ما برای این حق مسلم، از کسانی که اکنون آن را عهده دار گشته اند، شایسته تریم. مهم ترین پیام پنهان در قیام حسینی، شناساندن رهبر صالح به امت اسلام و رسوا ساختن رهبران فاسد بوده است. دیگر پیام این قیام این حقیقت است که رهبری در اسلام بر پایه شایستگی و این مسئله در اصل تولی و تبری منظور شده است. وی با اشاره به قیام عاشورا و نقش آن در بیداری اسلامی گفت : عاشورا نماد قیام مظلومان در برابر همه ستمگران تاریخ است. ایشان خاطرنشان ساخت عاشورا اذان سرخ سالار شهیدان در ساحل فرات است که سکوت امت اسلامی را در هم می شکند و مردم را به عبادت خدا و آزادی از چنگال ستمگران فرا می خواند .این بیداری اسلامی، مجموعه ای از مقاومت فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و جهاد فکری ، سیاسی ، جنبشی حق طلبانه و الهام بخش در سراسر جهان به ویژه در کشورهای اسلامی است؛ نهضتی مقدس که خواهان زندگی بر اساس رهنمودهای آسمانی و قوانین قرآن و سنت نبوی است. ماه محرّم، ماه تقابل اسلام حسینی و اسلام یزیدی است. ماه افشای ماهیت اسلام اموی و معرفی اسلام علوی است. امروز بیداری اسلامی، میدان جنگ اسلام ناب محمدی با امریکا و یاران شیطان بزرگ است. امروزه حفظ و تقویت کانون بیداری اسلامی؛ یعنی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و حمایت تبلیغی، فکری و سیاسی از ملت های به پا خاسته بر عهده رسانه های دینی به ویژه رسانه ملی است که پاسدار اندیشه های سیدالشهدا است. عاشورای حسینی سیستم دفاعی اسلام ناب محمدی‏ (ص) در طول قرون و اعصار است. عاشورای حسینی درخشان ترین نمونه معروف‏گرایی و منکرستیزی در پهنه زمان و زمین است. عاشورای حسینی بلندترین فریاد بشریت مظلوم در برابر سپاه ابلیس و استکبار جهانی است. و قله عشق و عرفان انسان نسبت‏به مقام اقدس ربوبی است. وی در خاتمه سخنان خو افزود عاشورا سد استوار حسینی (ع) برای جلوگیری از یورش غربی و شرقی به میهن بزرگ اسلامی است. عاشورای حسینی کشتی نجات امت حضرت محمد (ص) در برار طوفان جهل و ترس و استعمار خارجی و استبداد داخلی است. عاشورا حسینی چتر معنویت دین و امت در برابر بازگشت دوباره نظامهای سیاسی ، اقتصادی ، اهداف و آرمانهای جاهلیت قدیم و نوین است. سخنران در انتها به سوالات شرکت کنندگان پاسخ گفت .