برگزاری کارگاه نماز و سلامت معنوی ویژه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی-شهریور۹۶

برگزاری کارگاه نماز و سلامت معنوی ویژه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی -شهریور۹۶

۱۵ شهریور ۱۳۹۶ | ۱۰:۴۷ کد خبر : ۱۲۹۰۹ اخبار و رویدادها
برگزاری کارگاه نماز و سلامت معنوی ویژه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی به همت حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی واحد تهران مرکزی کارگاه « نماز و سلامت معنوی » با حضور مدیر کل فرهنگی و اجتماعی ، مدیر امور فرهنگی و فوق برنامه و جمعی از کارکنان واحد در روز سه شنبه مورخ ۱۴/۶/۹۶ برگزار گردید . در این کارگاه یک روزه دکتر عزت اله دهقان عضو ستاد اقامه نماز و استاد دروس عمومی واحد تهران مرکزی پیرامون هدف از آفرینش و خلقت انسان و جهان ، بررسی اثربخشی نماز در ارتقای بهداشت روان خانواده ها ، نقش سلامت معنوی بر بهداشت روانی انسان ، رابطه معنوی انسان با پروردگار در طول نماز ، نقش نماز در افزایش سلامت روانی خانواده ، معنای عبادت ، رابطه عبادت و معرفت ، اصناف موجودات ، اصالت روح و درجات ایمان توضیحاتی را ارائه نمود . ایشان در ابتدا با اشاره به آیه هایی از قرآن در خصوص هدف از خلقت (سوره ذاریات - آیه۵۶) و « ما خلقت الجن والانس الا لیعبدون »ما جن و انس را جز برای بندگی نیافریدیم و( سوره بقره – آیه ۲۱) «یا ایها الناس اعبدو ربکم الذی خلقکم و الذین من قبلکم لعلکم تتقون»ای مردم پروردگارتان را که شما و پیشینیان شما را خلق نمود ، پرستش کنید شاید به درجه پارسایی دست یابید گفت هدف از آفرینش را عبودیت و بندگی نامید و هدف از آفرینش جهان انسان است و مقصود از خلقت انسان رسیدن به کمال است . ایشان اظهار داشت نیایش با خدا یکی از حقایق بسیار پر معنا و سازنده جنبه های مثبت انسانی و از اساسی ترین عوامل رشد و تعالی انسان است . امام صادق (ع) در این زمینه فرموده اند « چه چیز باعث می شود که هرگاه یکی از شما بر اثر مشکلی دچار غم و اندوه شد ، وضو بگیرد سپس دو رکعت نماز بگذارد و بعد از نماز دعا کند .» از آن جا که باور و اعتقاد ما مسلمانان بر این است که دین اسلام به عنوان یک ایدئولوژی ارائه دهنده کامل ترین و سلامت سازترین سبک زندگی بشریت است و احکام و دستورات آن حوزه های وسیع اخلاقی ، بین فردی ، بهداشتی و اجتماعی را در بر می گیرد ، لذا مطالعه علمی اثرات و نقش متغیرهای مذهبی در بهداشت روانی یک ضرورت اساسی به نظر می رسد . وی در ادامه سخنان خود ضمن توضیح این مطلب که امروزه بسیاری از روانشناسان دریافته اند که دعا، نماز و داشتن یک ایمان محکم به دین ، اضطراب ، افسردگی ، نگرانی ، تشویق و ترس را که زمینه ساز بسیاری از بیماری هاست برطرف می کند « الا بذکرالله تطمئن القلوب » افزود: کلمه نماز نشان می دهد که رابطه ای میان انسان و پروردگارش وجود دارد ، وقوف خاشعانه و خاضعانه انسان در نماز ، در برابر خداوند متعال به او نیرویی معنوی می بخشد که حس صفای روحی و آرامش قلبی ، امنیت و سلامت روانی را در اوپدید می آورد . ایشان مطرح نمود این حالت آرامش روانی در ایجاد وضعیت سلامت روانی تأثیر بالایی دارد و موجب کاهش شدت فشارهای عصبی روزانه و تنیدگی ها و تنش هایی که بسیاری از مردم دچار آن هستند ، می شود .انسان اگر مشکلات خود را با خدا بازگو کند و پس از نماز با مناجات با پروردگار و دعا به درگاه او طلب یاری بپردازد ، حالت روانی او بهبود پیدا می کند و نشاط و طراوت همه وجود انسان را در بر می گیرد . لذا انسان برای پذیرش علم و معرفت آماده تر و برای انجام کارهای بزرگ توانا تر می شود . در این رابطه پزشک فرانسوی « الکسیس کارل » ثابت کرد نماز موجب سلامت و نشاط روانی و معنوی مشخصی در خانواده ها می شود و همین حالت است که منجر به شفای سریع برخی بیماران در زیارتگاهها و معابد می شود . وی عبادت را بندگی و در مسیر خدا قرار گرفتن و خود را در اختیار اوامر و نواهی او قرار دادن دانست و گفت خالق و سازنده انسان باید او را به گونه ای هدایت کند که انسان به هدف آفرینش خود برسد و در دنیا و آخرت سعادتمند شود . انسان باید به خدا ،روز قیامت ، ملائکه و کتابهای آسمانی گذشته ایمان آورد و دارائی خود را در راه محبت خدا به نزدیکان پیامبر (ص) ، ایتام ، نیازمندان و در راه بندگان خدا انفاق کند ، نماز را به پا و زکات را پرداخت نماید و نسبت به عهد و پیمانش وفادار و در سختی ها و زیانها بردبار و صبور باشد . چنین کسانی دارای ایمانی صادق هستند.ایشان تصریح کرد ایمان نوعی اقرار زبانی ، اعتقاد قلبی و التزام عملی است . سخنران در انتها به سوالات شرکت کنندگان پاسخ گفت .